Utökad garanti

Genom Solid erbjuder vi en bilgaranti som är utformad för att ge bästa möjliga trygghet för just din bil. Garantins omfattning bestäms utifrån ålder och antal mil din bil har gått. Den är därför uppdelad i Small, Medium och Large.

Large

Large är vår mest omfattande garanti som omfattar de flesta mekaniska och elektroniska komponenterna. I princip är det bara delar som omfattas av normal service och underhåll som inte ingår i Large. Large är förmodligen den mest omfattande garantin för begagnade bilar på marknaden. Denna garanti går att få på bilar som är max 7 år och har en kilometersträcka på max 120 000 km.

Medium

Medium kompletterar Small med ytterligare en rad mekaniska och elektroniska komponenter i bilen. Denna garanti går att få på bilar som är max 10 år och har en kilometersträcka på max 170 000 km. Exempel på komponenter som omfattas:

ABS-styrenhet, ABS – tandhjul, AC-Kompressor, AC-styrenhet, Airbag­modul, Airbag­styrenhet, Broms­cylinder, Broms­förstärkare, Drivaxel, Generator, Hallgivare, Kamaxel­givare, Kardanaxel, Laddtrycks­regulator, Luftmängd­mätare, Moment-omvandlare, Motorns invändiga rörliga delar, Motor­styrenhet, Motor­temp­givare, Olje­kylare, Servo­pump, Spindel­hus, Start­motor, Styr­växel, Termo­kontakt, Turbo­aggregat, Visko­koppling, Växel­lådans invändiga rörliga delar, Växel länkage

Small

Small är utformad för dig som köper en något äldre bil och/eller med högre körsträcka. Small omfattar de väsentligaste delarna i bilens drivlina. Denna garanti går att få på bilar som är max 10 år och har en kilometer­sträcka på max 220 000 km. Exempel på komponenter som omfattas:

Airbag­modul, Broms­förstärkare, Generator, Kardan­axel, Moment­omvandlare, Motor­styrenhet, Olje­kylare, Servo­pump, Motorns invändiga delar, Start­motor, Visko­koppling, Växel­lådans invändiga delar

Service

När du hämtar din nyinköpta bil är en uppdatering av service och ett funktions­test utfört. För att garantin ska gälla under garanti­tiden är det viktigt att du sköter underhåll och service enligt tillverkarens rekommendationer.

Vid skada

Vid en skada kontaktar du oss så hänvisar vi dig till den verkstad som snabbast och bäst kan avhjälpa felet. Verkstaden använder vårt skadesystem (denna länk öppnar en ny sida) som är byggt för att på ett effektivt sätt ta reda på felet så att din bil kan repareras så fort som möjligt. Ring 044-24 25 00 så hjälper vi dig!

För mer information

Kontakta vår säljavdelning på telefon 044-24 25 00 eller skicka mail till motor@solidab.se.